Upptäckare 10–12 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Terminsprogram Våren 2019

Januari

20 Terminsstart

27 Världsförbättraren planering. Föräldrafika (Spårarna)

Februari

3 Lägerbålsfiltar

9-10 Vindskyddshajk

17 Sportlov

24 Vi förbättrar världen. Föräldrafika (Äventyrarna)

Mars

3 Fortsätter med lägerbålsfilt

8-10 Riddarhajk

17 Orientering och spårtecken

24 Knopar

31 Eldstål

7 Sjukvård och livräddning

14 Yxa

21 Påsklov

23 St Georg (Tisdag) 17.30-19.00

30 Valborg (Tisdag)

5 Snapphanefejd

12 Mat över eld

19 Kårens stora kanotäventyr

26 Bakning. Föräldrafika

2 Lediga

6 Nationaldagen (Torsdag) / Terminsavslutning

Sommarläger. Mer info kommer.

Vi är oftast ute, så kläder efter väder.

Kan du inte komma, meddela:

Mattias 070-9493510

Suzi 076-2606909