Äventyrare 12–15 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och i får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Eller så gör ni som äventyrarscouterna Piraterna och bestiger ni Kebnekaise!

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Terminsprogram (preliminära datum)

Äventyrarna Våren 2020

Januari

26 Kår gemensam start

Februari

2 Lekar

9 Skapa program

16 Sportlov

24 Bakning (Föräldrar fika äventyrarna)

28/2 – 2/3 Skräpmats hajk hemma på kåren

Mars

28/2 – 2/3 Skräpmats hajk hemma på kåren

8 Elda samt repetera kniv

15 Känsla för naturen

22 Läger byggnad

29 Baka heldag till de hemlösa

5 Hajkutrustning (föräldrar fika)

10 – 11 Kår hajk

12/4 påsklov

26 St Georg

30 Valborgsfirande

3 Ledigt

9 – 10 Snapphanefejden

17 Kårens stora kanotäventyr

24 Ledigt

31 Vandring till Vedema 0900 – 1600

6 Nationaldagen / Terminsavslutning

Vi är oftast ute, så kläder efter väder.

Kan du inte komma meddela:

Johnny 0733-385998

Beatrice 073-8115304